Tuesday, 23 August 2016

Gk update


1. Carolina Marin, who has won women’s badminton singles gold medal at the 2016 Rio Olympics, is belonged to which country?
Ans: Spain
2. What is the theme of the 2016 World Humanitarian Day?
Ans: One Humanity
3. What is the India’s rank in terms of fixed broadband adoption, as per the latest report by the United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific (ESCAP)?
Ans: 39th
4.  “iMobile SmartKeys” mobile app has been launched by which of the following banks?
Ans: ICICI Bank
5.  Which Indian sportsperson will be conferred with the Rani Laxmi Bai Award by Uttar Pradesh government?
Ans: Sakshi Malik
6. Who has been appointed as the new Governor of the Reserve Bank of India (RBI)?
Ans: Urjit Patel
7. The city that will host the 2016 Kabaddi World Cup is?
Ans: Hydrabad
8.  Three states that ratified the Goods and Services Tax Constitutional amendment bill 2016 after Assam, Bihar and Jharkhand are?
Ans: Himachal Pradesh, Chhatisgarh and Gujarat
9.  Typhoon that made landfall near Tateyama City in Chiba Prefecture south of Tokyo, Japan is?
Ans: Mindulle
10: The scientist who has been appointed the Vice Chancellor of the Homi Bhabha National Institute is?
Ans: P D Gupta

No comments:

Post a Comment

author
Himanshu Shrivastava
A Certified Digital Marketer (By Google). and well Experianced Blogger Since 2010 .
author
Santosh Shrivastava
A Certified Digital Marketer (By Google) , well Experianced Blogger Since 2012 . and a Certified Security Expert .