Thursday, 1 September 2016

GK update

1. What is the position of India in 2016 Logistics Performance Index (LPI)?
Ans:35th
2. Majuli which will become the first river Island district of India is located in which state?
Ans: Assam
3. with which country the Logistics Exchange Memorandum of Agreement has been signed by India?
Ans: United Sates 
4. Which state become the 15th state to ratify GST Bill?
Ans: Goa
5. Which union ministry has signed MoU with Amar Chitra Katha to publish and distribute a comic book on Swachh Bharat Mission?
Ans: Ministry of Urban Development
6. Who has been appointed as MD,CEO of SBI Mutual Fund?
Ans: Anuradha Rao
7. Who has been appointed as New Chancellor of TERI ( The Energy and Resource Institute)?
Ans: Ashok Chawla
8. Name the first Asian ecologist nominated for IUCN (International Union for Conservation Of Nature) Award.
Ans: Dr Bibhuti Lahkar
9. Name the only Indian in Forbes most powerful people in the financial world list.
Ans: Uday Kotak
10. Name the new governor of Tamil Nadu.
Ans. C. Vidyasagar Rao

No comments:

Post a Comment

author
Himanshu Shrivastava
A Certified Digital Marketer (By Google). and well Experianced Blogger Since 2010 .
author
Santosh Shrivastava
A Certified Digital Marketer (By Google) , well Experianced Blogger Since 2012 . and a Certified Security Expert .